Eindelijk, de dag van de Triathlon Noordoostpolder is aangebroken. Na zoveel maanden van voorbereiding door het bestuur maar ook door ons, kan dan eindelijk het evenement losbarsten op het evenemententerrein van Emmeloord.

De dag dat wij hoorden dat er grootse plannen waren, werden wij als creatieve sponsors al razend enthousiast. Zal het gaan lukken om op het nieuwe evenemententerrein van Emmeloord de triathlon te laten plaatsvinden, met als klapper een supersnel fietsparcours over de N50. Voordat het definitieve antwoord daar lag, waren er al wat maanden verstreken. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk het aanvragen van de vergunningen bij de desbetreffende partijen. Daarvoor waren al duidelijke plattegronden nodig met alle nieuwe ideeën en routes. Tevens moest er een nieuwe plattegrond gemaakt worden van de indeling op het evenemententerrein, om te laten zien dat deze editie er één voor in de boeken zou kunnen worden.
Het idee is dan ook uitgewerkt als een 3-D plattegrond, in Isometric stijl. Tijdens de sportverkiezingen heeft de voorzitter dit voorstel naar voren gebracht en het plan verteld aan alle aanwezigen in de zaal. Als je dan al positieve reacties hoort, motiveert je dat om vol overgave te ontwerpen.

We bleven niet stilzitten, want hoe dan ook de uitingen moesten wel gemaakt worden. De dag dat het definitieve antwoord kwam van de partijen welke gaan over de wegafsluiting, was voor ons dan ook echt een ‘yes’! Of nou ja, vooral voor het bestuur! Zij zijn degenen die dit hele plan in werking hebben gezet en er keihard voor hebben gewerkt om dit te kunnen realiseren! Hoe gaaf is het, om als triatleet over de N50 te mogen fietsen. Alle verdere uitingen konden verder uitgewerkt worden. Voor het bestuur is het nieuw, maar voor ons ook. Elke keer komen er weer nieuwe uitingen bij. Hoe ontwerpen we dit jaar de finish boog, op welke manier worden alle parcoursen uitgewerkt. Wij mogen al een aantal jaar de grafische uitingen verzorgen, maar dit jaar was voor ons ook echt ‘nieuw’. Ook wij bedenken soms weer kleine dingen die er voorgaande jaren niet waren. In samenwerking met het bestuur, is er dan ook dit jaar een duidelijk totaalpakket neergezet.

Ondertussen steeg bij ons de spanning, want de datum kwam ook steeds dichterbij. Als er dan weer een uiting was afgerond, luchtte dat enigszins op. Dan konden wij onze energie gaan steken in toch wel het leukste item van dit jaar, de triathlonkrant. Wat een eer om die te mogen maken. Onze allereerste krant. In goede samenwerking met het bestuur, vrijwilligers, de Familie Trihartlon en natuurlijk de sponsoren is deze krant gerealiseerd! De deadline verstreek en bij ons steeg de spanning nog even iets meer. Er kwam geen telefoontje tijdens onze vakantie dat er iets mis zou zijn met het drukbestand, dus ja dan is het alleen wachten op de dag dat de krant op de mat zou vallen. Niet alleen op onze mat, nee in de hele Noordoostpolder! Hoe gaaf is dat. Wat een verspreiding. Wat een goed idee om een krant te verspreiden en op deze manier de triathlon nog meer te promoten. Dit zegt al genoeg over de ambitie van de triathlon.

De dag van de triathlon geeft dus voor ons als sponsor ook genoeg spanning. Zijn alle uitingen goed zichtbaar. Is alles leesbaar en duidelijk voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers. Hoe ziet alles er in het geheel uit. Dit zag er allemaal geweldig uit. Gewoon één groot sportief evenemententerrein. Als toeschouwer heb ik vandaag mijn ogen uitgekeken. Wat een publiek. Kunnen er nog meer mensen op zo’n groot evenement afkomen? Alle bestuursleden die staan te genieten en alles onder controle hebben. Alle vrijwilligers die keihard hebben gewerkt om vandaag, deze snikhete dag, te laten slagen. Hierdoor kwam er bij ons ook echt een grote glimlach tevoorschijn. Maar vooral alle deelnemers die een geweldige prestatie neer hebben gezet tijdens deze warme dag. Als je dan iedereen ook nog ziet rondlopen met een medaille om hun nek, gemaakt en geleverd door ons, kan onze dag echt niet meer stuk. Zeker als sommigen de medaille met trots zoenen net zoals men op de Olympische Spelen doet.

Wat mij vooral is bij gebleven, zijn alle deelnemers aan de Familie Trihartlon. Wat een geweldig initiatief. Het ontroerde mij zelfs op een gegeven moment om alle jonge deelnemers langs te zien lopen. Een paar daarvan hebben alle drie de disciplines volbracht! Petje af! Je kent de verhalen achter hun deelname niet, maar op deze sportieve manier geld op halen voor de Hartstichting is fantastisch.